volejte nám 00420602282999

zavřít (x)
Poslední příspěvky
Image
Peaberry vs. Flatberry co je lepší?!
Image
Dokonalé espresso dokáže každý
Image
Americano aneb můj ranní hrnek kávy
Image
Káva to je více chutí a aroma než víno
kategorie blogu
populární příspěvky
Image
Americano aneb můj ranní hrnek kávy
Vyhledávání Blog

Džezvy

Tradiční příprava turecké kávy s použitím velmi jemně namleté kávy způsobem opakovaného převařování za přidávání cukru a koření. Na 100 ml vody použijeme 7g velmi jemně namleté kávy.

Do džezvy nalijeme studenou vodu, přidáme kávu a přivedeme k varu. Káva zpění a naplní konvičku až po okraj.V této chvíli kávu odstavíme a necháme pěnu spadnout. Zpěnění opakujeme ještě 2krát. Potom necháme usadit kávovou sedlinu a kávu naléváme z výšky 8 - 10 cm do šálků. Kávu můžeme připravovat i s lžičkou cukru, přidanou do džezvy ještě před zpěněním. Tím se překryje nahořklá chuť kávy, způsobená únikem těkavých aromatických látek při opakovaném varu.

Počet produktů: 26

Zobrazení 1-26 z 26 položek

Aktivní filtry