Poslední příspěvky

Peaberry vs. Flatberry co je lepší?!

Dokonalé espresso dokáže každý

Americano aneb můj ranní hrnek kávy

Káva to je více chutí a aroma než víno
kategorie blogu
â–º
vše o kávě
populární příspěvky

Americano aneb můj ranní hrnek kávy
Vyhledávání Blog
Džezvy
Tradiční příprava turecké kávy s použitím velmi jemně namleté kávy způsobem opakovaného převařování za přidávání cukru a koření. Na 100 ml vody použijeme 7g velmi jemně namleté kávy.
Do džezvy nalijeme studenou vodu, přidáme kávu a přivedeme k varu. Káva zpění a naplní konvičku až po okraj.V této chvíli kávu odstavíme a necháme pěnu spadnout. Zpěnění opakujeme ještě 2krát. Potom necháme usadit kávovou sedlinu a kávu naléváme z výšky 8 - 10 cm do šálků. Kávu můžeme připravovat i s lžičkou cukru, přidanou do džezvy ještě před zpěněním. Tím se překryje nahořklá chuť kávy, způsobená únikem těkavých aromatických látek při opakovaném varu.