volejte nám 00420602282999

zavřít (x)

Filtrovat podle

mletí

mletí

Chuť detailní

Chuť detailní

Země původu

Země původu

Kontinent

Kontinent

Doporučená příprava

Doporučená příprava

Datum pražení

Datum pražení

Způsob zpracování

Způsob zpracování

Bezkofeinová káva

Podle hmotnosti zbytkového množství kofeinu v kávě můžeme vždy určit jeho množství minimálně na asi 1% pro Arabicu a kolem 2% u kávových zrn Robusta. Takže když vidíte štítek, který říká, že 97% kávy je bez kofeinu, znamená to ve skutečnosti, že bylo odstraněno 97% z 1% nebo 2% hmotnostní složky kofeinu. Další důležitou otázkou ovšem zůstává jak se kofein, který se z kávy dostává luhováním při vysokých teplotách z kávy odstraní, tak aby káva a její chuť neutrpěla.

Komerční odstraňování kofeinu

Evropský proces odstraňování kofeinu. Káva je namáčena ve vodě a pak promývána v methylenchloridu, který výborně absorbuje kofein z kávových zrn. Poté, co se káva promyje a vysuší. Výhodou této metody, je minimální ztráta původní chuťe a aroma.

Švýcarský vodní proces. Káva je namáčena do horké vody a kompletně vylouhována včetně kofeinu. Kofein se z tohoto roztoku odstraní pomocí filtrů s aktivním uhlíkem a kávové boby se opět namáčejí do roztoku zbaveného kofeinu, který do sebe opět nasávají a tak získávají opět aroma a chuť. Kávová zrna se poté suší a posílají do pražírny. Nevýhodou použití tohoto procesu je výraznější ztráta olejů a aroma.

Počet produktů: 2

Zobrazení 1-2 z 2 položek

Aktivní filtry