volejte nám 00420602282999

zavřít (x)
Poslední příspěvky
Image
Peaberry vs. Flatberry co je lepší?!
Image
Dokonalé espresso dokáže každý
Image
Americano aneb můj ranní hrnek kávy
Image
Káva to je více chutí a aroma než víno
kategorie blogu
populární příspěvky
Image
Americano aneb můj ranní hrnek kávy
Vyhledávání Blog

Filtrovaná káva - Pour over

Příprava lahodné filtrované kávy dle původní receptury
Hario V60

filtrovana kava

od roku 2004

  

Množství kávy: 24 gramů / 36 gramů (podle velikosti dripperu)
Hrubost mletí: Střední až hrubé
Množství vody: 240 ml /360 ml (podle velikosti dripperu)
Teplota vody: 94 - 96 °C (světlejší káva - nižší teplota, tmavší káva - vyšší teplota)
(pro celý popis klikněte na "zobrazit" )

  • Papírový filtr přeložte asi 1 cm v místě skladu a vložte jej do dripperu V60.
  • Dripper V60 postavte na nádobku, do které budete kávu připravovat a propláchněte horkou vodou.
  • Do filtru nasypte kávu a zarovnejte ji poklepem dlaní na dripper. Dripper s filtrem a kávou postavte ná šálek nebo range server a umístěte na váhu. Váhu vynulujte.
  • Kávu zalejte cca 40 g vody (tím kávu spaříte).
  • Zapněte stopky a pomalu krouživými pochyby zalejte kávu 2x100 ml (g) vody (voda musí směřovat vždy na kávu, nikoliv na filtrační papír)
  • POZOR! Celá extrakce by měla trvat 1 - 2 minuty. Výsledná chuť kávy bude jemná s pozvolna nastupující dochutí a mírným aroma. Filtrovaná káva vyniká komplexností a lze ji pít v jakoukoli denní dobu. 
    Nejvýraznější chuť vnímáme při zchládnutí na teplotu okolo 57 °C.

Počet produktů: 110

Zobrazení 1-50 z 110 položek

Aktivní filtry