volejte nám 00420602282999

zavřít (x)
Poslední příspěvky
Image
Peaberry vs. Flatberry co je lepší?!
Image
Dokonalé espresso dokáže každý
Image
Americano aneb můj ranní hrnek kávy
Image
Káva to je více chutí a aroma než víno
kategorie blogu
populární příspěvky
Image
Americano aneb můj ranní hrnek kávy
Vyhledávání Blog

Vietnamský phin filtr

Jak připravit kávu na vietnamský způsob :)

Phin filter
Vietnamska kava Phin filter
  

Množství kávy: 10 - 15 gramů (podle velikosti Phin filtru
Hrubost mletí: Střední až jemnější
Množství vody: 50 - 70 ml (3/4 Phin filtru)
Teplota vody: 94 - 96 °C (světlejší káva - nižší teplota, tmavší káva - vyšší teplota)
(pro celý popis viz video)

  • Kávu nasypte do Phin filtru a poklepem dlaní ji zarovnejte
  • Na kávu přitlačte vrchní sítko a opět ho oddělejte
  • Kávu pokapejte trochou horké vody (tím ji spaříte)
  • Přiklopte horní sítko a utlačte jej
  • Do Phin filtru nalijte vodu do 3/4
  • Phin filtr zakryjte víčkem, aby neucházelo teplo
  • Filtrace probíhá 2 - 4 minuty
  • Výsledná chuť kávy bude silná, výrazná, bude podtrhnuta hořkost, ale i sladkost kávy. U kyselejších a světlejších káv bude zvýrazněna acidita.
  • Originálně se káva připravuje překapáváním na kondenzované mléko. Tato káva bude sladká ale výrazná.

Počet produktů: 7

Zobrazení 1-7 z 7 položek

Aktivní filtry