Akce - 20% na kávy a čaje s kódem Velikonoce2024 🐣! Pozor 👀 nabídka platí jen omezenou dobu.

Brasil Cerrado Doce Diamantina - čerstvě pražená káva, min. 50g

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5(17)Počet hvězdiček je 5 z 5
Upřesněte výběr produktu

Skladem
Gramáž musí být od 50 do 3000 g a násobkem 50.
ks

Podlehněte chuti hořké čokolády a karamelu.

Více informací o kávě v popisku níže. Více

Brazílie je jedním z nejdominantnějších producentů kvalitní kávy na světě. Počátky pěstování kávy zde byly zaznamenány již v 18. století a pěstitelům se úspěšně daří dodnes.

Diamantina jednoznačně patří do "the best of" aneb toho nejlepšího z brazilských plantáží. Tato káva si právem zaslouží ohodnocení „Fine cup“, které představuje prověřenou kvalitu dle SCAA (Specialty Coffee Association of America).

Její vybraná zrna skrývají vše, co k perfektnímu šálku kávy patří. Chuť čokolády a karamelu s výraznou sladkostí a bohaté tělo s jedinečným aroma ocení opravdu každý.

Káva Brasil Cerrado doce Diamantina má jedinečný a lahodný chuťový profil. Je známá svou sladkou chutí, jemným aroma a velmi lehkou kyselostí v kombinaci s dobrým tělem. V této kávě se výrazně projevují tóny hořké čokolády, karamelu a lískových oříšků. Jedná se o přírodně zpracovanou kávu, jejíž třešně se suší na otevřených terasách na slunci, což přispívá k její výrazné chuti.

Pokud jde o oblast Cerrado, kde se tato káva pěstuje, je známá svou bujnou biologickou rozmanitostí zahrnující savany, lesy a pralesy. Tato oblast také těží z bohaté půdy, vysokých denních teplot a suchého klimatu, což je ideální pro pěstování kávy v relativně nízkých nadmořských výškách. Jedinečné podmínky pěstování v oblasti Cerrado přispívají k výjimečné kvalitě kávy, díky níž získala status chráněného označení původu. To znamená, že káva označená jako "Cerrado" musí pocházet z této oblasti. Káva z oblasti Cerrado, včetně kávy Brasil Cerrado doce Diamantina, je často oceňována pro svou jedinečnou chuť, etický původ, sledovatelnost a vysokou kvalitu.

Parametry
Chuť hořká
Země původu Brazílie
Kontinent Jižní Amerika
Úprava kávy čerstvě pražená káva
Stupeň pražení světlé (cinnamon)
Region Cerrado
Způsob zpracování suchá (natural)
Druh kávy 100% arabika

Alternativní produkty4