

Genmaicha, japonský „lidový čaj“ je pro svůj nízký obsah kofeinu velmi populární na japonských školách. Čaj obsahuje zrnka opražené rýže, jenž mu dávají specifickou nahořklou chuť s vůní po pražení.
Genmaicha, japonský „lidový čaj“ je pro svůj nízký obsah kofeinu velmi populární na japonských školách. Čaj obsahuje zrnka opražené rýže, jenž mu dávají specifickou nahořklou chuť s vůní po pražení.
Příprava čaje: 1 malá lžička čaje na jeden šálek. Nasypeme do sítka či šálku a zalijeme vodou 70-80°C. Necháme louhovat 3 min. Poté slijeme nebo vytáhneme sítko.
Parametry
Genmaicha, japonský „lidový čaj“ je pro svůj nízký obsah kofeinu velmi populární na japonských školách. Čaj obsahuje zrnka opražené rýže, jenž mu dávají specifickou nahořklou chuť s vůní po pražení.