Vychutnejte si jemné tóny bílého čaje.
Více informací o čaji v popisku níže. Více
Původně se čaj pěstoval ve vysokých nadmořských výškách oblasti Fujian. Svůj název prý získal po opicích, které byly speciálně vycvičeni ke sběru tohoto čaje. Dnes jej již několik dní v roce lidskou rukou.
Nálev má světlo zelenou barvu s jemným nádechem chutě medu.
Složení:
bílý čaj
Příprava čaje:
1 malá lžička čaje na jeden šálek. Čaj nasypeme do sítka či přímo do šálku a zalijeme vodou 80-90°C. Necháme louhovat 3-5 minut. Poté vytáhneme sítko nebo slijeme. Při vyšší teplotě vody nebo delším louhování čaj zhořkne. Z jednoho množství můžete připravit více nálevů.
Parametry
Země původu | Čína |
---|---|
Kontinent | Asie |
Způsob balení | sypaný |
Zdraví | zuby|kosti|krevní tlak (snížení)|pleť |menstruační bolestí|dobrá nálada|antioxidant|cholesterol|hubnutí|oči (odstranění oteklých očí a vaků)|uklidňující |
Druh čaje | bílý čaj |
Složení | bílý čaj |
Typ čaje | jednodruhový |
Oblast | Fujian |