Filtřík Fancy (4x9 g) - degustační set čerstvě pražených káv

Cena
329 Kč
329 Kč/balení

Výrobce

Kód produktu
ESHOP_KL_420-2

Skladem
Množství musí být od 1 balení a násobek 1.
ks

Degustační set obsahuje 4x9 g jednoporcových balení na filtrovanou kávu.

Informace o degustačním setu v popisku níže. Více

Jednoporcová káva FIL3K

Ochutnejte ty nejlahodnější kávy kdykoliv a kdekoliv. Otevřete sáček, vložte sáček do šálku a zalijte horkou vodou. Kvalitní chuť i vůně kávy vás přenese přímo k nám do pražírny.

Degustační set obsahuje 4x9 g jednoporcových balení na filtrovanou kávu:

Jamaica Blue Mountain
Historie pěstování kávy na Jamajce je jako příběh z knihy. V roce 1728 Sir Nicholas Lawes, pozdější guvernér Jamajky, přivezl první kávovníky z francouzského Martiniku. Země byla pro tuto odrůdu ideální a o devět let později Jamajka exportovala již přes 37 tun kávy.

Mezi roky 1728 a 1768 se kávový průmysl rozvinul především v podhůří St. Andrew, ale postupně se pěstování kávy rozšířilo do Blue Mountains. Zdejší půda je tropická, mírně kyselá, obohacená o sopečný popel. Obsahuje organické látky, které pomáhají zadržovat v půdě vlhkost, a tak ideálně okysličovat kořenový systém kávovníků.

Tato káva je vynikajícím výběrem zrn té nejlepší, světově ceněné arabiky z Jamajky. Má úžasné, plné tělo s jemným aroma, lehce kyselou a výjimečně lahodnou chuť s intenzitou hořké čokolády a kyselostí borůvek.

Hawaii Kona Extra Fancy
Světově ceněnou kávu Hawaii Kona pěstují farmáři na úpatích sopek Hualalai a Mauna Loa v oblasti Kona na ostrově Hawaii. Vysoce kvalitní a jedinečná káva je jednou z nejdražších na světě a řadí se bok po boku takové kávě, jako je Jamaica Blue Mountain.

Pro pěstování kávy jsou na Hawaii ideální slunečné podmínky, každodenní přeháňky a vulkanická půda bohatá na živiny. První kávovník byl vysazen už roku 1828, kdy Samuel Ruggles přivezl několik brazilských kávovníkových řízků. Kávovníkům se začalo dařit a pěstování kávy se na ostrově zachovalo až dodnes, a to hlavně na rodinných farmách.

Hawaii Kona je skvost, který vás osloví lehkým tělem se střední kyselinkou s tóny grepu a zároveň příjemnou sladkostí kiwi. To prostě musíte zažít!

Australia Skybury Plantation
Pro pěstování kávy je Austrálie poněkud neobvyklou lokalitou, avšak tato káva má svůj příběh a tradici. Upadající kávovou produkci zde vzkřísil armádní kapitán původem z Afriky.

Jihoafrický rodák Ian MacLaughlin sloužil ve své zemi jako vojenský kapitán až do roku 1981. Spolu se svojí ženou Marion se následně přestěhovali do Ománu a pak do Velké Británie. Nakonec jim ale uhranula Austrálie, konkrétně město Perth, kam v roce 1987 s rodinou přesídlili a rozhodli se založit kávovou firmu Skybury.

Tvrdá práce a inovativní přístup se postaraly o růst tohoto australského producenta, který dnes dodává téměř 50 % vyvážené zelené kávy typu arabika. Přitom se stále jedná o rodinný podnik, za jehož úspěchem stojí nejen technologie, ale i píle a houževnatost dnes již tří generací rodiny MacLaughlin.

Opečovávaná Australia Skybury Plantation zaujme výrazným tělem a lehkou lísko-oříškovou dochutí přecházející do náznaků čokolády.

Nicaragua San Jose Javanica

Podlehněte výběrové kávě s vyváženou sladkou chutí, jemnou kyselostí a plným tělem z malebné Nikaragui.

Zpracování probíhá anaerobní metodou při nízké teplotě. Kávové třešně jsou ponechány ve vzduchotěsných sudech po dobu 48 hod. v místnostech s regulovanou teplotou 6-10 °C. Poté jsou třešně sušeny 4 dny na terasách a 29 dnů na vyvýšených postelích.

Postup přípravy:

Filtr nasadíme na šálek a zalijeme horkou, ideálně 96°C vodou. Zaléváme pomalu, krouživými pohyby po okrajích filtru. Balení 9 g je cca na 200 ml vody.Kávy jsou mleté středně a hodí se taky na přípravu kávy v aeropressu, moka konvici, dripperu nebo cold brew.