

Japonská rarita, která se volně překládá jako "klenot rosy". Asi dva týdny před sklizní se čajové keře pokryjí bambusovými rohožemi. "Zastíněný čaj" vyvíjí méně taninu, má výrazně vyšší obsah kofeinu a listy jsou tmavě zelené a mírně lesklé. V Japonsku se Gyokuro se podává zejména čestným hostům. Má elegantní, jemnou, ale silnou chuť s nádechem sladkosti.
S2013
Japonská rarita, která se volně překládá jako "klenot rosy". Asi dva týdny před sklizní se čajové keře pokryjí bambusovými rohožemi. "Zastíněný čaj" vyvíjí méně taninu, má výrazně vyšší obsah kofeinu a listy jsou tmavě zelené a mírně lesklé. V Japonsku se Gyokuro se podává zejména čestným hostům. Má elegantní, jemnou, ale silnou chuť s nádechem sladkosti.
Příprava čaje:
1 malá lžička čaje na jeden šálek. Nasypeme do sítka či šálku a zalijeme vodou 70-80°C. Necháme louhovat 3 min. Poté slijeme nebo vytáhneme sítko.
Parametry
Japonská rarita, která se volně překládá jako "klenot rosy". Asi dva týdny před sklizní se čajové keře pokryjí bambusovými rohožemi. "Zastíněný čaj" vyvíjí méně taninu, má výrazně vyšší obsah kofeinu a listy jsou tmavě zelené a mírně lesklé. V Japonsku se Gyokuro se podává zejména čestným hostům. Má elegantní, jemnou, ale silnou chuť s nádechem sladkosti.
S2013