

Na tuhle přípravu doporučujeme naše kávy: z Afriky- ovocné kyselé jemné ( Tanzánie, Rwanda, Ethiopie), nebo čokoládové s ovocným koncem (Nicaragua, Costa Rica)
Příprava v češtině viz video:
Potřebujete:
Filtry na drippr velikost 02
Horkou vodu 96 stupňů
Kávu čerstvě praženou středně jemně mletou
Konvičku na kávu nebo šálek (kde chceme aby káva překapávala). Ideální cca 240 ml minimální objem na porci
Konvici s husím hrdlem na zalévání
Do horní části skleněné nádoby vložte papírový filtr, který se propláchne větším množstvím horké vody (tím se filtr zbaví "papírové" chuti. Nasypte odpovídající množství středně jemně mleté kávy (zlatý standard 60 g / 1 litr), do které nalejte malé množství vody (teplota cca. 96 °C). Opakujte tak dlouho, dokud nespotřebujete všechnu vodu určenou k extrakci. Kávu je důležité zalít po okraji papíru až ke středu aby se Vám neudělala ve středu díra.
Celý proces filtrování by neměl přesáhnout dobu 4-5 minut.
Servírujte do předehřátých šálků (pro nahřátí můžete do šálku před podáváním nalít horkou vodu, tím se šálek dostatečně ohřeje).
Mohlo by vás také zajímat