Cascara je dužina třešně kávovníku, ze které můžete připravit osvěžující, lahodný, kofeinový nápoj. Usušené dužiny obsahují více vitamínů a prospěšných antioxidantů, než samotná káva. Čerstvá a v té nejvyšší kvalitě uspokojí chutóvé pohárky milovníků čaje a kávy.Chuť svěží nasládlá. Více
Příprava teplé Casacary:
Jednu lžičku cascary nasypte do šálku (200 ml), zalejte horkou vodou a ponechte louhovat 10 min. Idální podávat teplé s javorovým sirupem a citrónem.
Příprava ledové Cascary:
V létě nám vychlazená cascara v kombinaci s ledem a pomerančovou nebo citronovou šťávou může pomoci vyhrát válku s horkem. Samotná příprava ledové cascary vám může připomínat přípravu cold brew. A opravdu – je velice podobná.
- 20 g cascary zalijte 0,5 l studené vody.
- Vložte do lednice a nechte 24 hodin odstát.
- Přes sítko přelijte do šálků.