

Degustační set obsahuje 5x50 g čerstvě pražené kávy.
Tip: Přikupte si k setu dárkové zabalení na míru.
Informace o degustačním setu v popisku níže.
Zažijte něco netradičního a zahalte se vůní dalekých indonéských ostrovů. Můžete se těšit na rozmanité chutě koření, čokolády, oříšků, tropického ovoce a vůni květin.
Degustační set obsahuje 5x50 g čerstvě pražené kávy:
Kopi Indonesia Mandheling Grade I
Na indonéském ostrově Sumatra se odrůda arabika začala pěstovat v 18. století za holandské koloniální nadvlády. Dříve se nerozlišovalo označení kávy podle regionů, ale díky etnické skupině obyvatelstva, jež se do pěstování kávy zapojovala, získala tato káva název Mandheling.
Značení Grade I v názvu kávy vypovídá o exkluzivní kvalitě zrn, která pro toto označení musejí splňovat velmi přísná kritéria. Perfektní výběr zrn zaručuje maximální požitek z široké škály chutí.
Kopi Indonesia Mandheling Grade I je silná a komplexní káva. Podmaní si vás jemně nahořklou vůní koření s lehkým nádechem tropického ovoce. Chuť sladké kyselinky s tóny cedru a ovoce střídá dochuť květin, čokolády a muškátového oříšku.
Papua New Guinea Konkua BIO
Konkua je malé družstvo a současně vesnice ve východní části vysočiny státu Papua Nová Guinea. Díky programům rozvoje kvality zde pěstují organické kávy a využívají celou řadu vylepšených výrobních postupů včetně sběru, třídění, centralizovaného zpracování, fermentace a praní.
Výsledkem je sladká káva s čistou kyselinkou s tóny švestek, čokolády, tmavého ovoce, guavy a nugátu.
Kopi Indonesia Sulawesi BIO UTZ
Káva se pěstuje na ostrově Sulawesi, jednom z největších indonéských ostrovů, který proslul díky kávě z oblasti Toraja. Kávu zde s velkou poctivostí pěstují i zpracovávají farmáři pod záštitou firmy Sulotco. Podnik klade důraz nejen na kvalitní kávu, ale i na vybraný tým farmářů, jenž se na celém procesu podílí.
Tato káva zaujme plným a hlubokým tělem s příjemnou kyselinkou podobnou kávám ze Sumatry. Je rovněž ceněná pro lahodnou kořeněnou sladkost a vyváženou chuť, která přetrvá v ústech dlouho po ochutnání.
Certifikace UTZ je certifikační program udávající podmínky pro odpovědnou zemědělskou výrobu. Předepsané normy se týkají vedení farem, pracovních podmínek i ekologických dopadů. Mezinárodní organizace Rainforest Alliance dohlíží v rámci udržitelného zemědělství na farmy, aby splňovaly komplexní environmentální, sociální a ekonomická kritéria. Káva je rovněž označena jako BIO, což zaručuje pěstování kávy v ekologickém zemědělství.
Kopi Toraja Sulawesi
Káva Kopi Toraja Sulawesi pochází z plantáží, údajně založených japonskými osadníky, na nejvyšších sopečných kopcích indonéského ostrova Sulawesi. Plantáže se nachází ve výšce 1200-1700 m n. m. Oblast Toraja je taktéž proslulá jedinečnými tvary domů, jenž připomínají lodě.
Sulaweské kávy mají lehkou kyselinku s plným a hlubokým tělem a profilem blízkým kávě ze Sumatry. Tato káva je ceněná pro příjemnou, kořenitou, sladkou a vyváženou chuť, jenž je cítit v ústech ještě dlouho po ochutnání.
Kopi Java Jampit
Káva jako dělaná pro milovníky hořkých arabik! Díky horským podmínkám a vulkanické půdě sopečné Jávy získává čokoládovou sladkost. Je zpracovávaná mokrou metodou, kdy se kávové plody omyjí, následně jsou ponechány ve speciálním mlýně k procesu přirozeného kvašení a na závěr se usuší na slunci. Tradiční metoda kávě dodává plné kořenité tělo bez známek kyselosti.
Pro své skvělé vlastnosti je Kopi Java Jampit ideální volbou na přípravu espressa s hustou pěnou.
Parametry
Mohlo by vás také zajímat