

Alchymie, laboratorní experiment nebo geniálně jednoduchý způsob jak připravit čistou a chutnou kávu? Pro nás je to od každého trochu. Vacuum Pot, chcete-li vakuový kávovar nebo tzv. sifon, je vždy středem pozornosti. Dvě spojené skleněné nádoby s filtrem z bavlny nebo papíru využívají základního fyzikálního pravidla o rozpínavosti plynů. Zahřátá voda stoupá vzhůru do horní baňky, kde se smísí s namletou kávou a po ukončení extrakce je podtlakem hnána přes filtr zpět do spodní nádoby.
Chuť kávy: Výsledkem je čistá a delikátní káva a spousty užaslých výrazů v tvářích přihlížejících. Chuť je zemitější a silnější pro milovníky nakopáváku.
Na přípravu doporučujeme: kořeněné Indonéské kávy, zemité, hořké Indie nebo Vietnam. Doporučujeme ochutnat degustační sety kde si vyberete co Vám nejvíc chutná.
Postup přípravy viz video:
Mohlo by vás také zajímat