Sladká káva z Burundi plná chutí mandarinek a čokolády se skvěle hodí na filtr.
Více informací o kávě v popisku níže.
Více
Burundi je malá, vnitrozemská země s ekonomickými nesnázemi, avšak s velkým potenciálem ve světě kávy. Každoročně stoupá popularita burundských káv, a to i zásluhou propojení malých farmářů ve větší uskupení, díky kterým jsou konkurenceschopnější vůči větším kávovým exportérům.
V roce 2016 vybudoval inženýr Cassien Nibaruta zpracovatelskou stanici kávy v oblasti Gitega, která leží ve výšce 1800 m n.m. Cassien vybudoval stanici tak, že každá komponenta byla promyšlena do posledního detailu. Cassien vyvinul svůj vlastní systém, který zajišťuje sledovatelnost a bezpečný sběr dat o původu kávových zrn, které opuštějí stanici.
Cassienovým cílem je produkovat co nejkvalitnější kávu za pomoci lokálních farmářů s menšími kávovými plantážemi. Díky svému zápalu a zapojování nových technologií do praxe dokázal kávu zpracovanou na mycí stabini Gaterama zařadit na trh s výběrovou kávu, díky čemuž mají místní pěstitelé vyšší příjmy.
Zralé třešně této kávy se třídí ručně na sušících stolech i pomocí plováku. Poté se rozmělní a fermentují 12 hodin, a to jak za sucha, tak za mokra.
Země původu | Burundi |
---|---|
Kontinent | Afrika |
Nadmořská výška | 1800 m n.m. |
Úprava kávy | čerstvě pražená káva |
Stupeň pražení | střední (high) |
Region | Gitega |
Způsob zpracování | promytá (washed) |
Druh kávy | 100% arabika |
Jaké balení kávy zvolit
Kolik kávy potřebujete, jaké množství je třeba na přípravu jednoho šálku, jak kávy balíme?
Jak pomlet kávu
Správná volba hrubosti mletí je velmi důležitá pro správnou chuť i aroma výsledné kávy!
Pouze u nás si zvolíte vlastní množství v balení kávy a čajů
U káv máte možnost volit balení v objemu od 50 g do 3000 g. Čím větší balení, tím větší sleva |
Každý sáček zrnkové kávy obsahuje opakovatelně zavírací zip a aromaventilek.
|